Teknologi

Sportquantum leveres i to forskjellige versjoner. SQ10 som er laget for luftpistol og luftrifler med anslagsenergi på 7.5 Jouel. SQ50 som er under utvikling for 25 meter og 50 meter baner. Den tåler 1.000 Jouel energi som tilsier at den fint kan benyttes på kaliber .22LR, .32, .38 og 9 mm. På rifle må en regne ut anslagsenergi.

Systemet består av en blink med kulefanger som inneholder skjerm, og en gjennomsiktig beskyttelseplate som en skyter på. Selve treffpunktet registreres av pizoelektroiske sensorer som registrerer treffet med presisjon og nøyaktighet på mindre enn 100 mikron. (ISSF kravet er 250 micron) Data fra blinken overføres trådløst til en tablet hvor en da kan se sine treff. En ser de også på blinken om en vil det. Takket være at selve blinken er en skjerm er mulighetene for tilpassing store.

En tablet benyttes for å styre systemet. Her er det touch skjerm som gjør det enkelt å foreta innstillinger som skyteavstand, type blink, skytetid osv. Legger du inn 6 meter avstand, vil blinken bli skalert i riktig størrelse for å simulere for eksempel 10 meter luftpistol eller rifleblink. Da kan du trene under realistiske forhold hjemme om du ikke har 10 meter til å skyte på.

Fremfor skjermen finner du en polykarbonat plate som beskytter denne. Denne er konstruert for å tåle opptil 50.000 luftpistol skudd og opptil 10.000 luftrifle skudd. (Luftrifler har høyere hastighet og energi VS luftpistol og sliter mer på platen.) Du slipper å bytte papp sikteblinker, bakskive og papirstrimmel. Det tar ca. 5 minutt å bytte beskyttelsesplaten når den er slitt etter flere tusen skudd.

Det hele leveres komplett med ferdig software installert. Det eneste du trenger å gjøre er å henge opp blinken på en vegg, eller på en Tripod stativ. (Ekstra tilbehør.) Og så kobler du blinken til standard 230V stikkontakt. Skru så på den medfølgende tablet, og så er du i gang med fremtidens blink for trening hjemme eller i klubb.

Ønsker en ett oppsett for å styre flere skiver slik som på andre system som har vi løsninger for dette også. En installerer SynQro softwaren på en PC med Windows. Herfra kan en da styre og få resultater osv. Det jobbes med å få dette tilpasset SkytterAdmin 2.0. Da vil en kunne laste ned påmeldinger og laste opp resultater slik en er vant med fra andre systemer som Megalink og SIUS.

Presisjon og kvalitet
SportQuantum Q10 blinken tilfredsstiller ISSF sine krav om presisjon og nøyaktighet med god margin. Dette har blitt testet og dokumentert av et anerkjent og uavhengig laboratorium. Blinken er godkjent til konkurranse i Frankrike og England. Endelig norsk (NSF) godkjenning kommer i løpet av mai 2022.

“Kvalitet, kreativitet og presisjon satt i system”

Tilbakemeldinger
Sportquantum Q10 systemet fra eblinken.no gjør det lett å trene hjemme.
Det er jo kjempelett å arrangere treninger og stevner på dette systemet.
Hvorfor har ingen tenkt på dette før? En interaktiv skjerm man kan skyte direkte på med luftvåpen og med luftkuler, er jo genialt.